A NAV ellenőrzési gyakorlatából

Az online rendszereknek nemcsak előnye van! A kereskedelmi cégeknél – a webshopokkal a főszerepben -, az adóhatósági ellenőrzések egyik fókusza a készlet, ill. a készletnyilvántartás. Ugye tudjuk, miért? 😉

Könnyű dolga van a NAV-nak, jó lesz figyelni!

Napjainkban a készlet nyilvántartása valamilyen szoftver segítségével történik, amely nyilvántartja a bejövő és kimenő, illetve a raktáron lévő tételeket, és ez a program sokszor a számlázó program része. Minden egyben!

 

Könnyű dolga van a NAV-nak a digitális világban, mert az online rendszerek kimondottan előnyösek az ellenőrzések során is. Okos szoftverek szépen összevetik az adatokat, és könnyen kiderülnek a turpisságok.Jó lesz figyelni!

 

Mi történik egy készletre fókuszált NAV ellenőrzésen?

Előveszik a bejövő számláinkat, a kimenő számláinkat, a nyugtákat, a bevallásokat, amelyeket összevetnek a készletnyilvántartó programból kinyert adatokkal. Ehhez még használhatják a bevallásunkban szereplő előző évi záró készletünket is, amelyből kiindulva kell/kellene eljutniuk a jelenlegi készletünkig. Ez pofon egyszerű a digitális világban.

 

Nem stimmelnek az adatok a NAV ellenőrzésekor?

Akkor baj van, mert ilyenkor már késő magyarázkodni, meg elmondani, hogy „De volt selejtezés.”, meg “Tűz volt.”. Annak mind-mind ott kellene lenni a készletnyilvántartásunkban! Hanyagságnak, “nagyvonalúságnak” helye nincs többé!!!

 

Ugye nem szükséges tovább ecsetelni, mert így már pontosan érti, miként válhatunk saját készletnyilvántartó programunk és az online rendszerek áldozatává. Higgye el, nem az ijesztgetés a célunk! A célunk az, hogy figyeljen oda, hogy mit csinál.

 

 

Szüksége lenne egy jó könyvelőre, tanácsadóra?

Ön is számíthat a segítségünkre, ha ügyfelünkké válik. Minőségi szolgáltatás versenyképes áron! Keressen meg bennünket, kérjen egy személyes találkozót.

 

 

Ritter Edit

 

Üdvözlettel:

Ritter Edit
ügyvezető
REZON Könyvelő Iroda

 

REZON Könyvelés | Minőség és Garancia