KATA adózók éves bevallása

Februárban a Katásokon a világ szeme! :). Miért? Mert itt a KATA adózók bevallásának az ideje. Ezúttal is szeretnénk egy kis segítséget nyújtani azoknak, akik helyett a könyvelő NEM oldja meg az összes teendőt. Figyeljen!

KATA bevallás beadásának határideje: 2017. február 27.

Ügyfélkapun keresztül, ANYK-ból letöltött, 16KATA nevű nyomtatványon. Még egy beadandó bevallás van! A 1601-es, a legtöbbeknek nullásan.

 

Azért csak olvassa végig, és ha érinti Önt a játékadó, rehab. hozzájárulás, stb. – akkor azt a részt is ki kell töltenie!

 

Azok, akik a KATA mellett GYED-en, CSED-en, táppénzen voltak, vagy főállásban munkahelyük volt (M30-ast kapott), valamint – ha mint magánszemély – ingatlant adtak bérbe vagy adtak el, vagy bármilyen más SZJA-t érintő jövedelmük volt, azoknak az SZJA bevallásukat is február 27-ig kell beadni! (ANYK-ból a 1653-as nyomtatványon, ügyfélkapunk keresztül.)

 

Mire figyeljen a bevallásban?

A 2016. január 1. és december 31. között befolyt összegeket kell összeadni, és a bevallásban feltüntetni.

 

Figyelem!

 

Az alanyi adómentesség 6 millió forintos átlépésének értékhatárában a KIÁLLÍTOTT számlákat kell figyelembe venni! (Ha nem folyt be a pénz, akkor is beleszámít a bevételbe.) A KATA adómentes értékhatárt is IDŐARÁNYOSAN kell figyelni! (Aki nem januárban kezdett, vagy szüneteltetett, ne 6 millióval számoljon!)

 

Ha valamelyik ügyfelével meghaladta az évi 1 millió forintos bevételi határt, akkor azt a részletező lapra vezesse fel! Ehhez szüksége lesz a partner nevére, címére és adószámára! (Legyen jó fej, adja neki oda a lap másolatát, hogy ő sem felejtse el, és megegyezzen a lejelentésük értéke! 🙂 )

 

Sok sikert kívánunk a bevalláshoz és a KATA vállalkozásához 2017-ben is! Reméljük, minden menni fog, mint a karikacsapás 🙂

 

Ugye ismeri már a KATA adózás 2017-es változásait? Ha nem, itt elolvashatja.

 

 

Ritter Edit

 

Üdvözlettel:

Ritter Edit
ügyvezető
REZON Könyvelő Iroda

 

REZON Könyvelés | Minőség és Garancia