Társasági szerződés módosítása

Már nincs sok ideje a Bt-k, Kkt-k vezetőinek arra, hogy ügyvédhez forduljanak. Nekik 2015. március 15-ig kell módosítani a társasági szerződésüket, hogy áttérjenek az új Ptk-ra. Igaz, hogy ezen cégeket nem érinti a törzstőke emelés, de az új Ptk-ra való áttérés igen.

Bt-k, Kkt-k társasági szerződését március 15-ig módosítani kell!

Hát igen, ezt jól kitalálták! Egész január végéig minden Bt. és Kkt. érintett volt a témában, de kiadtak egy új rendelkezést!

 

A legújabb az Országos Bírósági Hivatal által kiadott – elvileg országos -, esetleges enyhítést hozó bírósági álláspont szerint, a társasági szerződéseket nem kell módosítani csak azért, mert abban:

 

  • a korábbi törvényre van hivatkozás, sem azért, mert
  • a vezető tisztségviselőket ügyvezető helyett üzletvezetőként határozza meg.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Azt jelenti, hogy 1 kritikus pont maradt. A szerződésmintával készült szerződéseket akkor kell módosítani, ha a 6.2.pont b.) alpontját választották!

 

Ezt így Ön is le tudja ellenőrizni, és meglátja, hogy sikerült-e megúszni az intézkedést! Jogi képviselőnk szerint, kevés vállalkozás ússza meg a módosítást – de legalább van olyan, aki megúszhatja! 🙂

 

Ami a közzétételt illeti, az ingyenes, de az ügyvéd nem dolgozik ingyen. Amennyiben szeretné ezt egyszerűen, és nem túl nagy költséggel megúszni, hívjon fel minket, ajánlunk ügyvédet!

 

Ne feledje, ha bármilyen más adatot módosítani szeretne, akkor azt is most érdemes megtennie! Igaz, hogy akkor nem ússza meg az illetéket, viszont az ügyvédnek nem kell kétszer fizetnie!

 

 

Ritter Edit

 

Üdvözlettel:

Ritter Edit
ügyvezető
REZON Könyvelő Iroda

 

REZON Könyvelés | Minőség és Garancia