2017 évi SZJA bevallások és nyilatkozatok

SZJA bevallás 2017 és nyilatkozatok. Változások vannak  2018-ban!!! A 2017. évi SZJA bevallásokat már MINDENKINEK a NAV fogja elkészíteni! Nézzük meg, milyen teendői vannak Önnek, mint munkáltatónak, és milyen változások várnak Önre, mint SZJA bevallóra?

Miért fontos ez Önnek, mint Cégvezetőnek?

Mert tudnia kell, hogy változások vannak az SZJA bevallások és nyilatkozatok területén. A munkatársai már NEM választhatják azt, hogy a „Munkáltató készítse el az adóbevallásom.”. Tehát, az Ön összes alkalmazottjának a NAV fogja elkészíteni a tervezetet, amelyhez csak akkor férnek hozzá – azaz csak akkor tudják megnézni, módosítani -, ha ÜGYFÉLKAPUS HOZZÁFÉRÉSÜK van!

 

Ezért nagyon FONTOS, hogy figyelmeztesse őket, hogy akinek még nincs ügyfélkapus hozzáférése, az menjen el egy Kormányablakba és nyisson magának! Ehhez egy személyi igazolványra és egy e-mail címre lesz szüksége. (Általában ehhez időpontfoglalás sem szükséges.)

 

Milyen teendők várnak még Önre a 2017. évvel kapcsolatban?

Az ÁFA bevallások után – mi is, feltehetően az Ön könyvelője is – küldeni fogjuk a 2017. évről a 17M30 Jövedelemigazolást és a 2017. évi járulékigazolást. Az 17M30-as alapján kell ellenőrizni a NAV tervezetet.

 

Ezeken kívül, a 2018. évi nyilatkozatokkal lesz még dolga, mint cégvezetőnek. Ebből lesz választék! :). Minden dolgozójának ki kell tölteni azt, amelyik érinti őt! Ez nem vicc, ez felelősséget von magával, amire kérjük, hogy figyelmeztesse őket!

 

A választék:

  • Nyilatkozat a családi kedvezményről,
  • Nyilatkozat az első házasok kedvezményéről,
  • Költségnyilatkozat – bérleti díjhoz, megbízáshoz,
  • Nyilatkozat SZJA kedvezményhez (pl. rokkantság esetén),
  • Nyilatkozat pótszabadság igényléséhez, 16 év alatti gyermek után.

 

A nyilatkozatok leadási határideje: 2018. január 31!

Nyilatkozat nélkül a bérekben nem lehet érvényesíteni a kedvezményeket, ezért ne várjon, minél előbb küldje vissza őket a könyvelőjének!

 

 

Ritter Edit

 

Üdvözlettel:

Ritter Edit
ügyvezető
REZON Könyvelő Iroda

 

REZON Könyvelés | Minőség és Garancia