Online Számla Regisztráció

Három nagyszerű segítséget mutatunk most be ehhez, mert sürget az idő. 2018. július 1-től jelenteni kell a legalább 100.000 Ft Áfa tartalmat elérő számlák adatait a NAV számára, mégpedig online. Nem opció, kötelező, akár gépi, akár kézi számlát állít ki.

Sokfelől kell begyűjteni az infókat, ha változás jön. Mi most olyat találtunk, amit szívesen megosztunk, mert szerintünk, mindenki örömmel fogadja majd. Köszönet a NAVXML.hu oldal munkatársainak!

 

  • Kisokos,
  • Videó a regisztráláshoz,
  • Lehetséges hibák a regisztráció során.
  • + egy ráadás a NAV-tól – ingyenes számlázó.

 

Online Számla Kisokos

Az összefoglaló egyszerű, érthető, élvezetes. Ezt az anyagot név és e-mail megadása mellett azonnal letöltheti ezen a linken.

 

Ismétlésként olvassa át, és tegye el akkor is, ha most nem érintett az ÁFA jelentésben, mert pl. csak kis összegű számlákat állít csak ki. Az előre jelzések szerint, sokáig Ön sem marad ki, így jobb, ha megismeri a rendszert.

 

Videós segítség az Online Számla Regisztrációhoz!

Június 18-a óta be lehet regisztrálni az Online Számla rendszerébe.

Nézze meg a videót, jó segítség lehet ez Önnek is!

 

 

Elakadt az Online Számla regisztrációja során?

Hibaüzeneteket kapott? 7 hiba, ami miatt nem tud regisztrálni az Online Számla rendszerbe. Itt van egy újabb segítség, ha Önnek sem megy minden simán.

 

+ 1 ráadás a NAV-tól!

Ingyenes számlázó program a kisvállalkozóknak 🙂 A rádióban hallottuk először a hírt, azután megjelent számos portálon is, hogy ingyenes online-számlázó programmal segíti a NAV a kisvállalkozókat.

 

Mi még nem találtuk meg a programot, de gyanítjuk, hogy az Online-Számla Regisztráció után lesz erre lehetőség, mielőtt még elindulna a rendszer (júl. 1 előtt). Olvassa el a Kormány nyilatkozatát erről!

 

És amire ismételten felhívjuk a figyelmét, azok a rövid jelentési időkorlátok

  • A 100.000 – 500.000 Ft Áfa-tartalmú számlák kézi feltöltésére/jelentésére 5 nap lesz,
  • Az 500.000 Ft Áfa-tartalmat meghaladó számlák esetében már a kiállítást követő napon teljesíteni kell az adatszolgáltatást.

 

Kinek a feladata a jelentés?

Ezt minden cégnek magának kell intéznie. Kevés bosszankodást, sima regisztrációt és jelentéstételt kívánunk!

 

 

Ritter Edit

 

Üdvözlettel:

Ritter Edit
ügyvezető
REZON Könyvelő Iroda

 

REZON Könyvelés | Minőség és Garancia