Nyári foglalkoztatási formák

Hogyan foglalkoztathatunk diákokat nyári munkára? Sokféle módon. Ki-ki válassza a számára legmegfelelőbbet. Az összefoglalónkhoz jó segítség a különböző foglalkoztatási formák részletes tájékoztatója, amelyekről már korábban írtunk. Segítségképpen, a hivatkozásokat az adott helyen megtalálja.

A nyári foglalkoztatás feltételei

A 16. életévét betöltött tanulót lehet munkaviszonyban alkalmazni, de már a 15. életévét betöltött tanulónak is engedélyezik a foglalkoztatását, ha általános iskolában, szakiskolában vagy középiskolában folytatja a tanulmányait. Azoknak a tanulóknak viszont, akik a 18. életévüket még nem töltötték be, szülői (törvényes képviselő) hozzájárulást is be kell mutatniuk.

 

A tanulónak rendelkeznie kell adóazonosító jellel. Ha még ilyen nincs a birtokában, akkor egy 17T34-es nyomtatványon tudja ezt megigényelni, amit vagy a NAV ügyfélszolgálaton, vagy a NAV nyomtatványkitöltő programon teheti meg. A második variáció esetén ügyfélkapus hozzáférésre lesz szüksége!

 

Milyen módon foglalkoztathatók a diákok?

  • Iskolaszövetkezeten keresztül
  •  Munkaviszonyban
  •  Megbízással
  •  Egyszerűsített foglalkoztatással
  •  Háztartási alkalmazottként, mint pl. babysitter.

 

Mi, mennyibe kerül?

  1. Iskolaszövetkezet tagjaként: A tanulók legnagyobb része így vállal munkát. Ebben az esetben a tanuló 25. életévének betöltéséig járulékfizetési kötelezettsége nincs, viszont 15 % SZJA-t fizetnie kell, amit az iskolaszövetkezet fog levonni, bevallani, megfizetni.
  2. Munkaviszonyban foglalkoztatás esetén: Nem tipikus eset, de lehetséges. Ebben az esetben adózási szempontból pont úgy kell fizetni mindent a jövedelem után, mint bármilyen másik munkavállalónak, mert ez bérjövedelemnek minősül.
  3. Megbízási szerződéssel: Ebben az esetben is pont úgy kell eljárni és megfizetni mindent a diák után, mint mindenki más esetében. Ugyanúgy költségelszámolást alkalmazhat, ami lehet tételes vagy 10 százalékos, bizonylat nélküli elszámolás. Mivel a biztosítottá válás feltétele, hogy a havidíjazás elérje a minimálbér 30%-át, efelett belép a 10% nyugdíjjárulék és 7% egészségbiztosítási járulékfizetési kötelezettség. Arról, hogy a fentiek közül melyiket válassza, hogy munkaviszonyban vagy megbízási jogviszonyban foglalkoztasson-e valakit, egy tavalyi cikkünk lesz a segítségére.
  4. Egyszerűsített foglalkoztatás keretében: Ennél a foglalkoztatási formánál is ugyanazok a feltételek vonatkoznak a diákokra, mint bárki másra. Ilyen jogviszonyban maximum egymást követő öt napon keresztül, egy naptári hónapon belül, maximum 15 naptári napig, és egy éven belül, maximum 90 naptári napra létesíthető a jogviszony. Bővebb leírást az egyszerűsített foglalkoztatásról itt talál!
  5. Háztartási munka keretében: Ide tartozhat a korrepetálás, gyermekfelügyelet. Ebben a jogviszonyban a tanuló nem lesz biztosított, ezért sem adó-, sem járulékfizetés nem terheli. (Ennél a foglalkoztatási formánál csak a munkáltatónak lesz bejelentési kötelezettsége, és a regisztrációs díjat kell megfizetnie.) Ha a diák igazolást kér a kifizetett munkabérről, akkor a munkaadó köteles adni neki.

 

Elég széles a választék ahhoz, hogy diákot foglalkoztasson a nyáron. Látható, hogy a foglalkoztatás legkedvezőbb módja, ha diákszövetkezeten keresztül történik, de ha ez nem lehetséges, akkor is akad megoldás bőven. Mint mindennek a világon, ennek is lehetnek veszélyei.

 

Mire gondolunk? A diákmunka veszélyeire! Olvassa el!

 

 

Ritter Edit

 

Üdvözlettel:

Ritter Edit
ügyvezető
REZON Könyvelő Iroda

 

REZON Könyvelés | Minőség és Garancia