MÉRLEG-elemzés NEM könyvelőknek!

Belenézünk, elemezzük, mérlegeljük a MÉRLEG adatokat! Kinek lehet hasznos? Elsősorban cégvezetőknek ajánljuk. Gyakorlatias, közérthető, példákkal illusztrált 🙂 – Megújított változat!

Miért hasznos? Olyan információkhoz juthat az éves beszámolókból, amelyre eddig nem is gondolt! Jobb döntéseket hozhat a jövőben, bármilyen területen is dolgozik, de csak akkor, ha nyitott, és nemcsak nézni, látni is szeretne.

 

 

Sorozatunkban bemutatjuk, hogyan és miben válhat a hasznára saját és mások éves mérleg beszámolóinak nézegetése, megértése, elemzése. Elmondjuk, milyen adatokra lehet/legyen kíváncsi és miért. Megmutatjuk azt is, hogy a MÉRLEG adatokból milyen egyszerű következtetéseket vonhat le anélkül, hogy könyvelővé képezné ki magát.

 

Bizony ám! Aki ismeri írásainkat, az tudja, hogy a száraz “tudományt” közelebb tudjuk hozni mindenkihez. Konkrét példán keresztül, módszeresen megyünk végig, és megerősítő példákkal, egyszerű magyarázatokkal tesszük érthetővé a Mérleg sorait.

 

Tudta azt, hogy…

  • a Mérleg adatok táblázatba rendezése alapján, remek piacelemzést, komolyabb konkurencia elemzést is készíthet? Olyan dolgokat is megfigyelhet, amelyre az adatok ilyen szintű rendezése, elemzése nélkül nem lenne lehetősége.
  • ma már a felvilágosultabb álláskeresők is kíváncsian nézegetik a megpályázott cég MÉRLEG beszámolóit, mert tudni szeretnék, hová is jelentkeznek? És rengeteg “beszédes” adat van a MÉRLEG-ben.
  • hitelfelvételnél, pályázatoknál, cégeladásnál, befektetési szándéknál, marketing, PR vagy támogatás kérési célból elsődleges dokumentum a MÉRLEG?

 

Az 5 részes MÉRLEG-elemzést most AJÁNDÉKBA adjuk!

Ügyfeleink igénye inspirált bennünket erre a feladatra, akiknek a MÉRLEG készítési / átadási időpontban sokszor el kellett magyarázni, mi miért van, miből mi lesz. De többen elhozták mások mérlegét is, amelyet értelmeznünk kellett, vagyis a MÉRLEG alapján a cégről egy gyors jellemzést kellett adnunk.

 

Nem akarjuk ezt a tudást magunkban tartani, megosztjuk Önökkel is, nemcsak ügyfeleinkkel, mert aki többet tud, okosabb döntéseket hozhat. Vagyis, ha egy MÉRLEG kimutatásban nemcsak számokat lát, hanem értelmezni is tudja azokat, az nagy hasznára válhat.

 

2015-ben tettük közzé sorozatunkat, de akkor még feliratkozással lehetett hozzájutni. Egyszerűsítettünk, így ma már azonnal letölthetők az egyes részek 🙂

 

Anno kérdések feltevésére is volt lehetősége Olvasóinknak.

A már beküldött kérdéseket csoportosítottuk, meg is válaszoltuk, és minden Olvasónk megkapja ezeket is.

 

Egyszerű letöltés – kezdje el most!

MÉRLEG-elemzés 1. rész

Töltse le, ingyenes!

 

 

A tudás a hasznára válik!

Bízunk benne, hogy érdeklődve olvassa majd a MÉRLEG-elemzést, érteni és élvezni fogja, és mi nem dolgoztunk hiába, mert az itt megszerzett tudás a hasznára válik!

 

 

Ritter Edit

 

Üdvözlettel:

Ritter Edit
ügyvezető
REZON Könyvelő Iroda

 

REZON Könyvelés | Minőség és Garancia

 

 

Mit gondol? Van olyan ismerőse, akit érdekelhet ez az elemzés? Ossza meg bátran! Mi is örülünk, ha jó ajánlást kapunk:)