Meddig őrizzük meg a munkaügyi iratokat?

2018. decemberében pontot tettek az évek óta húzódó munkaügyi kérdés végére, vagyis hogy meddig őrizzük meg a munkaügyi iratokat? Biztonsági öveket becsatolni, következik a véglegesített válasz. Munkaadóként nem fog örülni ennek!

Régi probléma, hogy a nyugdíjba vonuló munkavállaló nem mindig tudja igazolni a nyugdíjazáshoz szükséges szolgálati időt, illetve a nyugdíj-megállapítás alapjául szolgáló jövedelmet.

 

 

Ezt a problémát akarja megoldani a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tny.) 2018. december 23-án hatályba lépett kiegészítése, melynek lényege:

 

A foglalkoztatóknak a nyugdíjkorhatár betöltését követő 5 évig kell megőrizniük a nyugdíj-megállapítás szempontjából releváns munkaügyi iratokat, a foglalkoztató megszűnésének esetére pedig elrendeli az iratőrzés helyének bejelentését.

 

Érti?! Tehát, ha egy 1992-ben született munkavállaló lép be a cégéhez, 2062-ig kell megőrizni a nyugdíj megállapítás szempontjából releváns dokumentumokat.

 

Mi sem egyszerűbb!! Ugye Ön is így gondolja? Imádkozzunk a hosszú életéért!! 🙂

 

Ha az ima nem lenne elég, és ha a cég időközben megszűnne (végelszámolás, felszámolás), igen, akkor az az első, hogy az iratőrzés helyét be kell jelenteni az illetékes nyugdíjbiztosítási szervnek -, ahol természetesen a fentiekben leírt ideig valaki (ex cégtulajdonos), vagy a valakinek az örököse őrzi majd a munkaügyi iratokat.

 

Persze ez a szabályozás azt is hozza magával, hogy a megőrzési határidőt munkavállalónként külön-külön nyilván kell tartani, hiszen amúgy honnan tudnánk!

 

Melyek azok a  releváns munkaügyi iratok?

A biztosított / volt biztosított biztosítási jogviszonyával összefüggő, a szolgálati időről vagy a nyugellátás megállapítása során figyelembe vehető keresetről, jövedelemről adatot tartalmazó dokumentumok, munkaügyi iratok.

 

Nemcsak megőrizni, megsemmisíteni is fontos!

De arra is figyeljünk ám oda, hogy ha letelt az idő, akkor semmisítsük meg a munkaügyi iratokat, mert ha nem, akkor meg a GDPR kötelezettségünknek nem teszünk eleget.

 

 

Ritter Edit

 

Üdvözlettel:

Ritter Edit
ügyvezető
REZON Könyvelő Iroda

 

REZON Könyvelés | Minőség és Garancia