Létrejött a BRIS rendszer

Elindult az uniós központosított cégnyilvántartás, a BRIS rendszer! Mi a célja? Ki szerepel benne, mi ingyenes, mi fizetős? Hol érhető el? Megválaszoljuk a kérdéseket!

Mi a célja és ki szerepel benne?

A BRIS rendszer célja összekapcsolni a uniós tagállamok cégnyilvántartását, ezzel biztosítva az adatok hozzáférhetőségét a tagállamok állampolgárai számára. A magyar cégek közül a Kft, Zrt, az európai Rt, valamint a külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepére és a külföldi vállalkozás magyarországi kereskedelmi képviseletére vonatkozik.

 

Ingyenesen hozzáférhető adatok

Ezeknek a vállalkozásoknak az adataiból a cég neve, jogi formája, székhelye, cégjegyzékszáma, valamint felszámolási vagy végelszámolási eljárás indításáról szóló információ ingyenesen elérhető lett.

 

Ami fizetős

További adatok és dokumentumok (pl. cégkivonat, alapító okirat) is letölthetőek lesznek, szolgáltatási díj ellenében, sőt további fejlesztéseket is terveznek. A tényleges tulajdonosokat tartalmazó jegyzék felkerüléséről is tárgyalások folynak.

 

A BRIS kizárólag olyan adatokat tartalmaz, amelyek a tagállami nyilvántartásokban hozzáférhetőek, de ezzel most könnyebbé és átláthatóvá válik a többi tagállam állampolgárai számára is.

 

Próbálja ki a BRIS rendszert!

 

 

Ritter Edit

 

Üdvözlettel:

Ritter Edit
ügyvezető
REZON Könyvelő Iroda

 

REZON Könyvelés | Minőség és Garancia