Kell a bizonyítvány!

Nincs meg a bizonyítvány? Akkor nincs állás, ugyanis a dolgozói bejelentéshez kell a bizonyítvány!!! A NAV több adatot kér, mint eddig. A munkáltatót és a munkavállalót egyaránt érinti ez a változás, amely 2016. január 1-én lépett érvénybe!

Mi már decemberben tájékoztattuk ügyfeleinket, de lehet, hogy Ön még nem hallott róla, pedig tudnia kell!

 

Új dolgozót vesz fel? Erre figyeljen!

Három új adattal bővült az új munkavállaló belépésekor kitöltendő adatlap. Meg kell adni a:

  1. a magánszemély végzettségét, szakképzettségét, szakképesítését,
  2. a végzettséget igazoló okmány számát, és
  3. a bizonyítványt kiállító intézmény nevét.

 

Mi van, ha nincs bizonyítvány?

Lehetetlen helyzetbe kerülhet mindkét fél, ha nincs bizonyítvány, mert ennek hiányában nem lehet bejelenteni a munkavállalót. Ha pedig valaki nincs bejelentve, nem állhat munkába.

 

A munkáltató dolgozó, a munkavállaló állás nélkül marad, amikor egyik oldalnak sem könnyű! No és persze, többletmunka ez a könyvelőnek és a munkáltatónak is.

 

Sok az elégedetlenség az új szabályt illetőleg, de ugye tudjuk, kockáztatni nem érdemes, mert a bírság az jönni fog. Tehát, azok, akik nem találják meg a szakképzettségüket igazoló okiratot, azok amíg elő nem kerítik azt, vagy nem kérnek hiteles másolatot, nem sok jóra számíthatnak. Munkáltató is időt spórolhat magának, ha már a jelentkezéssel együtt elkéri a bizonyítvány másolatát.

 

Mi nagyon nem irigyeljük azokat a munkáltatókat, akik segéderőt keresnek, ahol nem feltétlenül kell szakmai képzettség. Na, nekik lesz a legnehezebb dolguk.

 

Érdemes elolvasni ezt a cikket is!

 

 

Ritter Edit

 

Üdvözlettel:

Ritter Edit
ügyvezető
REZON Könyvelő Iroda

 

REZON Könyvelés | Minőség és Garancia