Eltűnt a munkavállaló!

“Reggel a dolgozó nem érkezett be időben a munkahelyére. Biztosan lekéste a buszt. De délben sem ért be! Na, amikor másnap sem, és a telefont sem vette fel, akkor már igazán gyanús volt a helyzet. És bejött a gyanú, nem látták többet.” – Ez így, első hallomásra igen extrém történetnek tűnik, de hallottunk már ilyet a környezetünkben.

Milyen lehetősége van a munkáltatónak?

Eltűnt a munkavállaló! Megszüntethető-e a munkavállaló munkaviszonya rendkívüli felmondással ilyen esetben ? Ha igen, mi a menete? Lássuk, mit mond erről a szakértő, Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd!

 

A fent leírt esetben nincs olyan kötelezettsége a munkáltatónak, hogy fenntartsa a munkavállaló munkaviszonyát.

 

Az igazolatlan távollét megalapozza az azonnali hatályú felmondást. Előtte viszont – javasolja a szakértő – írásban (ajánlott, tértivevényes levélben) szólítsa fel a munkaadó a munkavállalóját, hogy igazolja távollétét!

 

Ha a levél nem kerül a címzett kezébe, akkor is az onnan számított maximum ötödik napon kézbesítettnek kell tekinteni a Mt. 24. § (2) bekezdése alapján, tehát a felszólítás megtörtént.

 

Mit tehet ezt követően a munkáltató?

Kiállítja a megszűnéskor kötelező igazolásokat, amelyeket ismét postai úton, ajánlott, tértivevényes levélben, egy kísérőlevéllel felad a munkavállaló részére. Ennél az esetnél egy munkaügyi perben a munkavállalónak kell bizonyítani, hogy miért volt távol, miért nem vette át a levelet.

 

Megírja a jogszerűen indokolt rendkívüli felmondást, és munkaviszonyt megszüntető nyilatkozatot, és kijelenti a dolgozót. Ennél az esetnél tudnia kell a munkáltatónak, hogy amennyiben időközben előkerülne a munkavállaló és a munkaügyi bírósághoz fordul, akkor neki (a munkáltatónak) kell bizonyítani az indokok valódiságát, okszerűségét.

 

Mi ebből a tanulság?

Nekünk annyi, hogy bármennyire is egy alapvetően elítélendő és számunkra lehetetlen viselkedésről szól a történet, a munkaadónak csakis a hivatalos utat érdemes végigjárni, mert a munkavállaló által okozott kár és kellemetlenség mellett még ő kerülhet olyan helyzetbe, hogy „magyarázkodnia” kell!!

 

 

Ritter Edit

 

Üdvözlettel:

Ritter Edit
ügyvezető
REZON Könyvelő Iroda

 

REZON Könyvelés | Minőség és Garancia