A családi kedvezmény-nyilatkozat módosítása

Kit érint a családi kedvezmény-nyilatkozat? Mindenkit, akinek idén érettségizett a gyermeke. Ne vegye igénybe jogosulatlanul a családi kedvezményt, mert még bírságot is fizethet. Mit kell tennie? Módosítani kell a munkáltatónak adott nyilatkozatot.

Miért? Mert az érintett gyermekek után már nem jár adókedvezmény!

 

Igaz, hogy újraéled a kedvezmény, ha OKJ-s képzésben tanul tovább, de akkor is a július és augusztus hónapokra csak visszamenőleg jár, amit majd az OKJ-s képzés bejelentését követően, visszamenőleg fog megkapni.

 

OKJ-s képzés esetén addig jár még a kedvezmény, ameddig a gyermek a 20. életévét betölti. A 20. életévét betöltött gyermekek már csak a „létszámba” számítanak bele, a családi pótlék – és az ehhez kötött családi kedvezmény – nem jár tovább.

 

Mi van azokkal, akik egyetemen tanulnak tovább? Akkor azok a gyerekek is csak a létszámba számítanak bele, de nem jár utánuk a kedvezmény.

 

Ha Önt vagy munkavállalóját érinti a fenti szabály, akkor azt minél előbb jelezze a könyvelőjének! Ha ennek kapcsán eszébe jut más, a kedvezményt érintő dolog, akkor azt is jelezze, hogy módosítani tudják a bérszámfejtésben -, hogy ne vegye igénybe jogosulatlanul a családi kedvezményt, mert még bírságot is fizethet!

 

A családi-kedvezmény módosításához a nyilatkozatot itt töltheti le!

 

 

Ritter Edit

 

Üdvözlettel:

Ritter Edit
ügyvezető
REZON Könyvelő Iroda

 

REZON Könyvelés | Minőség és Garancia