A felmondásról - a munkáltató szemszögéből

A digitális világ terjedése számtalan újdonságot hoz magával. Ilyen például az sms-ben való felmondás is. Mit gondol, érvényes? Igen, ma már ez is hivatalosnak számít!

A felmondás csak írásban érvényes!

A szóbeli felmondás hivatalosan nem érvényes. Az SMS-ben történő felmondás viszont, ma már elfogadott, hivatalos írásbeli forma.

 

A kilépő dokumentumok átadása

A kilépő dokumentumokat a távozó munkatárs részére többnyire a könyvelő vagy a béres szakember készíti elő. A kilépő papíroknál figyelni kell arra, hogy a dolgozónak ki legyen adva az időarányos szabadsága, vagy ha erre már nincs mód, akkor ki kell neki fizetni!

 

Fontos, hogy ezeket a dokumentumokat a kilépés napját követő 5 napon belül meg kell kapni a munkavállalónak, és a járandóságait is ki kell fizetni!

 

Kilépő interjú, azaz beszélgessünk vele!

Jó, jó! Tudjuk, hogy van olyan, amikor ehhez nincs kedvünk, de fontos információhoz juthatunk magunkról, azaz a cégünkről, hogy milyen hibáink, erősségeink vannak egy dolgozó szemével nézve. Nem árt, ha el is gondolkozunk ezeken.

 

A munkavállaló és a munkáltató békés elválását is elősegíti egy ilyen beszélgetés, hiszen a munkavállaló azzal az érzéssel távozik majd, hogy elmondhatta a véleményét, és meghallgatták azt. Jobb, ha minél kisebb tüske marad mindenkiben!

 

Ajánlólevél

Újra divatba jött, hogy a leendő munkaadó referencialevelet kér. Ha módunk van rá, segítsük őt ezzel!

 

 

Ritter Edit

 

Üdvözlettel:

Ritter Edit
ügyvezető
REZON Könyvelő Iroda

 

REZON Könyvelés | Minőség és Garancia